NYC Choco ’15

“Per april 2015 ga ik een jaar als patissier naar NYC  – De Manhattan bonbon is de laatste bonbon die ik voor mijn vertrek zal maken, en hopelijk brengt dat kleine stukje chocola een beetje New York in jouw hart.”

chocoted manhattan voorkanAls er één plek is waar eten, cultuur en eigenzinnigheid samen komen, dan is het wel New York City. Onlangs was ik New York en liet me verbazen door de intensiteit van de stad: zoveel mensen, zoveel culturen, hoge gebouwen en er was altijd iets te doen. Ik voelde dat ik daar iets mee moest doen in mijn chocolade. Maar waar begin je? Voor mij is chocolade en smaak een kwestie van gevoel, liefde en thematiek en New York als stad was te immens om in 1 bonbon te verwerken..

Ik liep die avond rond door Manhattan, op zoek naar inspiratie. bekeek de gebouwen, luisterde naar het geluid van de stad, zat in beautiful art deco style bars.. Ik begreep dat deze stad te groot was om doelloos te dwalen, net als chocolade. ’s nachts zat ik in Central Park te genieten van alles om mij heen. Ineens begon in de verte een saxofonist te spelen. Bop. Jazz. Op de achtergrond het geluid van de stad, toeterend verkeer, de mensen. The City That Never Sleeps. De hoge gebouwen die neerkeken op Central Park. Ineens drong het tot me door. Jazz. The City, the Upperclass en de luxe New York style die ik had gezien in de Art Deco bars. The Manhattan Cocktail en jazz staan centraal in de bonbon die voor mij New York en Chocola samenbrengt.

Ik was niet zonder reden in New York. Als patissier en chocolatier wil ik me laten inspireren door andere landen en leren van andere culturen. Ik heb keihard gewerkt om een plek als patissier in Eleven Madison Park, een van de beste restaurants in de wereld, te bemachtigen. Een kans die maar eens langskomt. en dat in een stad als New York. Voor mij is dat de reden om een jaar lang mezelf onder te dompelen in de madness, de bizarre stad en haute cuisine.

De Manhattan bonbon is de laatste bonbon die ik voor mijn vertrek zal maken, en hopelijk brengt dat kleine stukje chocola een beetje New York in jouw hart.

Comments are closed.